Teams

 

Home
Teams
Media Coverage
Movies
Pictures
Robots
Organizers
Sponsors
Previous Editions

 

2013 edition

Robot de supraveghere (Isip-Dărăban Alexandru-Ioan, Dragomir Răzvan, Vîlcan Alexandra, Cociar Timea-Ingrid)
Robot care spala vasele (Tomi Crina, Telecan Dan, Alexandru)  
Robot barman (Precup Cristina, Popescu Carmen Teodora)
Robot care uda florile (Alexa Ştefan Iuliu, Baciu Cristian, Dumitru David Ioan, Todoruţ Mihai)
Robot care stinge incendiile (Popescu Mihai-Ioan, Precupaş Răzvan Emanuel, Zaharie Maria Mirabela)
Robot care prepara ceaiul (Marian Goia, Bianca Morariu)
Robot care prepara sandwich-uri (Beleleu Petruț Dan, Pop Ioan Alexandru)
Cos de cumparaturi inteligent (Bogdan Gabriel Bondor)

2012 edition 


Robot care sorteaza gunoiul menajer (Ovidiu Pârvu, Rareș Dragomir, Krisztián Szabó, Barnabás Székely)


Robot care spala geamurile (Andra Dîncu, Bogdan Melinescu, Vlad Cristea, Dorin Danciu)


2010-2011 edition 

Robot care pune gresie http://echipa12.soup.io/  (Muntianu Marius, Ilea Paul, Marc Cristina, Nagy Réka, Wagner Tamás)

Robot postas http://postmanrobot.wordpress.com/ (Cioara Alin, Fărăgău Răzvan, Sfârlea Ionuț, Suciu Ioan)

Robot care sterge praful http://fryanrobot.blogspot.com/ (Condrea Alexandra, Galea Melania, Tivadar Diana, Valculescu Claudiu)

Robot care culege pet-uri de pe un lac http://swimgreen.wordpress.com/  (Arghir Ligia, Mureşan Laura, Ciobancai Vlad,  Braşovean Dan)

Robot care planteaza copaci http://treesbot.blogspot.com/ (Paul Bârsan, Cosmin Bondane, Ciprian Filipaş, Alexandru Pitea)

Robot care traseaza linii de trafic rutier http://robotsteamseven.wordpress.com/ (Turner Johannes, Pogocsan Florin, Comșa Iulia, Călin Alina)

Robot care stinge incendii http://firefighterbot.blogspot.com/  (Moldovan CristianToderean Andreea, Grezer Péter)

Robot care serverste masa http://echipa3legonxt.wordpress.com/ (Balea Adrian, Petrut Cristian, Puiu Adrian, Simon Cosmin)

 

2009-2010 edition

 

Nr echipa Grupa Nume Denumire proiect Descriere proiect
1 232 Brandusan Bogdan Daedalus

Inca de la inceput, omul a construit in continuu. Pentru a-si face munca mai usura si a scurta timpul de constructie, a cautat noi metode si tehnologii. De-a lungul timpului s-au descoperit multe, dar am avansat suficient de mult incat sa abordam robotii in cadrul acestui domeniu. Acest proiect propune imbinarea roboticii cu omul pentru a usura sarcinile acestuia. Propunem plasarea omului intr-o pozitie in care coordoneaza toate detaliile constructiei, munca grea fiind plasata robotilor. Controlul robotului se face prin intermediul unui terminal Nokia E55, folosind accelerometrul din dotarea acestuia. Robotul are montat un brat robotic cu ajutorul caruia se pot ridica si plasa materialele de constructie dupa bunul plac al manipulantului. In acest mod, omul construieste intr-un mod indirect prin intermediul robotului.

231 Richard Mihai
231 Sebastian Orosan
2 233 Nutu Dragos  Robot Zugrav Wall-IT este un roboţel inteligent, al cărui rol este de a zugrăvi o cameră. La început roboţelul poate fi amplasat oriunde într-o încapere pregatită pentru a fi zugravită (nu există mobilă sau alte obiecte în afară de acesta). Roboţelul este capabil să se deplaseze singur pâna la perete şi să se poziţioneze pentru a vopsi. Totodata, Wall-IT face diferenţa între un zid care trebuie zugrăvit şi unul vopsit deja, ştie în momentul în care a ajuns la o fereastră sau la o uşa că aceasta nu necesita vopsire. Având în vedere ca roboţelul verifică de fiecare dată porţiunea nou zugravită, Wall-IT asigură vopsitul uniform al camerei. Când Wall-IT nu a vopsit bine o porţiune el reîncarcă trafaletul cu vopsea şi reia zugravitul zonei respective. Wall-IT este totuşi doar un prototip, într-o variantă următoare ar putea fi îmbunătăţit prin folosirea unui pulverizator sau mixarea mai multor culori.        
233 Pop Remus
233 Morutan Andra
233 Costisor Bogdan
3 234 Albu Alexandru Marian Motostivuitor Autonom Inteligent (MAI)  Intr-un depozit avem 2 mari zone: zona de vanzari sau prezentare (A) si zona de depozitare (B). Robotul verifica raioanele zonei A, iar cand observa ca un anumit stoc de produse este in scadere sau chiar epuizat, merge in zona B unde cauta produse pentru acel stoc. Le incarca si le aduce in zona A, la raionul unde s-a facut sesizarea. Produsele sunt identificate dupa un cod grafic binar, asemanator codului de bare. Dreptunghiurile albe si negre alterneaza pentru a forma un cod binar, unde negrul reprezinta 1 iar albul repezinta 0.
234 Bobina Mihai
232 Bunea Marius 
232 Trenca Viorel
4 931 Pop Bogdan Gradinar/taiat buruieni Weedbot este un robot cu destinatie caznica si agricola, putand fi folosit atat in lanuri cat si in gradini obisnuite de legume sau flori. Weedbot este un robot ecologic, economic, independent care odata pornit va cauta buruieni in parcela in care se afla si le va smulge din pamant. Robotul va distinge singur o buruiana in comparatie cu un fir de grau, de porumb, un ardeu verde sau un trandafir. Cu ajutorul Weedbot se poate automatiza procesul de intretinere al gradinilor din jurul casei, sau la nivel industrial al plantatiilor ce se intind pe intregi hectare. Weedbot nu foloseste nici un tip de substanta toxica sau ierbicid, fiind ideal in culturi ecologice sau in zone de joaca ale copiilor, evitandu-se riscul ca acestia sa intre in contact cu substante care pot pune in pericol sanatatea. Un robot de mici dimensiuni, usor de intretinut, care poate reducere costurile fermelor agricole realizand munca a zeci de angajati sau a unor masini agricole mult mai scumpe.
931 Bacalu Andrei
933 Hiticas Andra
5 235 Pop Cosmina Culegere fructe Scopul acestui proiect este de a colecta toate fructele găsite pe pomi (sau arbuşti). Pentru a realiza acest lucru, am folosit iRobot-ul pentru deplasare, LynxArm-ul pentru culegerea fructelor şi o camera web pentru captura şi prelucrarea imaginilor. Funcţionarea robotului: robotul este pus într-o poziţie oarecare din care el trebuie sa găsească cel mai apropiat pom şi sa se îndrepte spre el; odata aflat langă un pom, va încerca să caute toate fructele; la găsirea unui fruct, robotul se va poziţiona corespunzator, îl culege şi îl pune in coş; raţionamentul se repetă până când nu mai exista fructe în pom, moment în care robotul, se va deplasa la următorul pom ( dacă acesta exista)
232 Maris Catalin
 235 Sotropa Aurelian
6 932 Chira Robert Supraveghere - touch screen Robotul programat de noi va fi capabil sa functioneze atat autonom cat si controlat de user. In prima faza, il vom folosi pentru a cauta un obiect intr-un spatiu, controlandu-l de pe Touchscreen, unde vom primi imagini live de la telefonul ,montat pe el. In tot acest timp, robotul va memora drumul parcurs. Iar in cea dea doua faza robotul se va intoarce autonom la punctul de start, mergand pe acelasi drum in reverse mode. Dupa ce ajunge la punctul de start, robotul va putea parcurge drumul memorat fara a fi ajutat de utilizator.
932 Colta Alexandru
932 Iuonac Radu
7 931 Mate Zsofia Desenare portret Robotul este capabil sa realizeze un desen pe baza unei fotografii. Fotografia poate fi orice fel de fotografie, dar cel mai bine se poate folosi pentru portrete.  Portretul consta în trăsăturile cele mai importante a unei feţe, aceste sunt extrase dintr-o fotografie.  Fotografia este făcută de camera unui telefon Nokia N73.  Aceasta este trimisă de la telefon la un calculator care procesează imaginea, extrage liniile principale ale imaginii.  Gradul de punctualitate a portretului poate fi setat înainte de rularea programului de procesare de imagine.  După efectuarea procesării, rezultatul (o altă imagine) este transformat într-un mesaj care este trimis la robot.  Robotul primeşte acest mesaj si desenează portretul.  Robotul funcţionează similar unei imprimante, deci desenează punct cu punct imaginea trimisă.  Mărimea  portretului este A5. 
931 Szabo Balazs
932 Torok istvan-Sandor
8 932 Rus Adina Curatenie  Robotelul se deplaseaza prin camera, si, cu ajutorul periei atasate, va curata suprafata pe care se plimba. In alte cuvinte, el va incerca sa obtina ceea ce noi oamenii facem cu ajutorul aspiratorului; pentru o mai buna eficienta, robotelul va insista asupra fiecare parti a suprafetei. In momentul in care robotelul se loveste de un obstacol (de exemplu: perete, scaun, masa etc), el va incerca sa se intoarca pana in punctul in care isi poate continua activitatea. Avantajul acestui robot este ca intr-o oarecare masura se poate folosi pe mai multe suprafete: periuta are eficacitate sporita pe covoare, mochete etc, insa daca atasam la periuta o carpa, atunci el va reusi sa faca ceea ce noi obtinem prin utlizarea unui mop. Insa ce se intampla cand intalneste niste scari? Robotelul va observa ca ceea ce urmeaza nu este tocmai potrivit pentru miscarile lui, si astfel isi va schimba pozitia in asa masura incat sa isi poata continua munca. Si astfel evitand nu numai ciocnirile, ci si caderile, robotelul va reusi sa isi indeplineasca obiectivele.
932 Iulia Bob
234 Carabat Gabriel
9 933 Gherle Roxana  Plant Watering Robot Robotul cauta ghiveciul plantei cu ajutorul unei camere web dupa care se pozitioneaza langa ghiveci si uda planta timp de cateva secunde.  Acest robot este foarte util in orice gospodarie deoarece udatul florilor este o activitate necesara pentru a intretine plantele dar care necesita timp. De aceea noi consideram ca aceasta activitate ar putea fi preluata de catre un robot care poate fi programat sa respecte frecventa udarilor dar si cantitatea exacta de apa de care o anumita plata are nevoie.  De asemenea cu totii stim ce se intampla atunci cand plecam intr-un concediu prelungit in care nu e nimeni acasa care sa aiba grija de plante. Robotul nostru,desi este un prototip, va va scapa de aceste griji definitiv!
933 Mezei Sergiu
933 Garda-Popescu Mihai
10 233 Madaras Adrian MagazionerDVD Tinta acestui proiect este industria producatoare/distribuitoare de software, fisiere multimedia inscriptionate pe CD-uri, Dvd-uri,B-ray. Proiectul  are 2 componente. Prima componenta o reprezinta un program software folosit pentru indexarea fisierelor multimedia precum  si facilitati pentru cautarea acesora de catre utilizatori iar cea de a doua parte este compusa din 2 roboti care au menirea sa ii aduca utilizatorului mediul fizic pe care este inscriptionat fisierul dorit de catre acesta. Utilizatorul cauta in baza de date softwearul dorit. Dupa ce il gaseste, apasa un buton iar robotu ii aduce mediul fizic pe care este inscriptionat acesta. Avantaje: Rapiditate - robotul are memorate toate pozitiile din magazine si reuseste sa ajunga la acestea mai repede decat un om; Risc scazut de erori: robotul nu greseste tot timpul va aduce mediul cautat, nu va incurca Cd-urile; Eficienta: robotul nu cere de mancare, nu vrea pauze de masa, lucreaza 24 din 24.
233 Bota Daniel
233 Metes Alexandru
11  933 Big Irina Roxana BarmanBot  Tehnologia avansează si se dezvoltă rapid  în zilele noastre asa că o îmbunatătire este necesară  în  toate domeniile. Nu putem neglija industria barurilor, care este extrem de stresantă pentru personalul uman. RoboBar este un robot revoluționar pentru aceasta industrie prolifică. Este cel  mai  bun ajutor pentru un barman. El  primește comanda   unui  cocktail de la  Barman apoi toarnă  într-un  pahar băuturile  necesare realizării  cocktailului.  Acestea sunt stocate într-o bază de date internă. Personalul  uman  este  încă  necesar,  dar  proiectul  poate fi dezvoltat  ulterior intr-o manieră  în  care să înlocuiască  omul in  totalitate.  Este simplist și ușor  de  folosit,  poate  fi  construit cu  costuri  relativ  mici,   iar  în  timp  va  aduce  un   profit   real detinătorului. Datorită simplitătii si pretului mic robotul poate fi folosit si acasă. RoboBar va aduce o schimbare în atitudine si trenduri!
 931 Boldeanu Silviu
 932 Dumbravean Diana
12 933 Karalyos Erwin White Beaver  Proiectul se numeşte White Beaver. De ce tocmai acest nume probabil că o să vă întrebaţi? Să vă explic : este white pentru că roboţelul nostru este construit pe un IRobot folosit pentru deplasarea întregului roboţel, este beaver pentru că cu ajutorul unui brick Lego NXT si a câţiva senzori roboţelul este capabil să identifice şi să taie copaci. De ce White Beaver îţi face viaţa mai uşoară? Roboţelul este util pentru recoltarea producţiilor de copaci de pe plantaţii, de exemplu o plantaţie de eucalipt, nu necesită un operator uman pentru al coordona şi nu în ultimul rând poate să muncească neîntrerupt, crescând astfel productivitatea la maxim. Modul de funcţionare a roboţelului conţine 3 etape : identificare, etapa în care se identifică un copac, tăierea, etapa în care copacul este tăiat efectiv, depozitarea, în acest pas copacul este depozitat în partea din spate a roboţelului. Prin acest proiect încurajăm cultivarea copacilor pentru cherestea şi nu defrişarea pădurilor.
234 Decean Alin
235 Vladica Florin
13 932 Bondiuc Andrei Robo Farming Robotul este util fermelor pentru procesul de semanat. Robotul fermier efectueza toti pasii necesari pentru semanat: sapa santul, pune samanta si pe urma acopera cu pamant samanta. El se deplaseaza singur pe teren fara ajutor uman pe perioada procesul de semanat.
933 Goran Vlad
14 932 Retegan Diana Shoes Sorter  Robotelul este conceput pentru a usura munca din gospodarie si pentru a-i lasa persoanei care il detine mai mult timp liber, fara a se mai confrunta cu problema papucilor imprastiati din hol. De aceea acest ShoeFriendBot reuseste sa identifice papucii din hol si sa ii aranjeze frumos pe perechi. Algoritmul dupa care robotelul lucreaza este urmatorul: identifica un papuc oarecare dintr-o incapere, il ridica si il duce la locul unde papucii normal ar trebui sa fie pusi, il aseaza la locul lui dupa care ii cauta perechea pe care o aranjeaza langa primul.Repeta cele 2 actiuni pana cand a aranjat toti papuceii din hol. Deplasarea robotului pana la papuc este posibila datorita lui Irobot si camerei web atasate care localizeaza papuceii dupa culoare, iar ridicarea acestuia si mutarea la locul unde trebuie aranjati este facuta de LynxArm.
932 Nutu Diana 
15  232  Jurj Sabin 2D printer Este un robotel care simuleaza o imprimanta sau un ploter.
232  Ianosi Botond
16  235    Pop Dan Cristian  Urcat scari  Robotul este confectionat mai special cu ajutorul unor senile pentru a putea urca scari cat si diverse obstacole pe care le intalneste. Acesta poate urca tot felul de obstacole  in functie de inaltimea lor. Lego-ul poate urca efectiv cam 5-7 cm. Chiar daca in loc de roti are senile, acesta va trebui sa se miste si in alte parti (nu neaparat drept) . Totodata se va putea intoarce in orice pozitie cat si sa se roteasca pe loc. In momentul in care senzorul de ultrasunete detecteaza un obstacol se pune in miscare mecanismul de urcare al acestuia alcatuit din doua senile pozitionate mai sus si mai in exterior fata de celelalte care sunt la nivelul solului. Scopul crearii acestui robot a fost acela de a putea sa se deplaseze in orice imprejurare, orice obstacol pe care il intalneste sa reuseasca sa-l treaca, deoarece la fel ca omul si el trebuie sa ajunga la destinatie indiferent de traseu.
235    Verdes Vlad
 231   Stoian Valentin
 17  232  Cristea Bogdan  Antifurt Proiectul este destinat supravegherii si raportarii miscarilor intr-un spatiu dat. Robotul localizeaza obiectele din jurul lui (cu ajutorul senzorilor cu infra-rosii) si pastreaza o lista a distantelor inregistrate intr-o pozitie data. Daca robotul detecteaza orice miscare, inseamna ca un intrus a aparut in spatiul supravegheat. Robotul este silentios, dar rapid: el trimite rapid un SMS sau apeleaza un anumit numar informand despre aparitia intrusului.
234   Iusco Bogdan
 231  Popescu Oana
18  932   Oprea Razvan Cerberus Proiectul consta intr-o turela capabila de detectarea obiectelor in miscare , urmarirea si neutralizarea acestora folosind o arma amplasata pe aceasta. Utilitatile unui astfel de proiect se intind pe mai multe domenii : militar, media, paza si protectie, etc., industria militara, robotul poate juca rolul unei turele care trage in tinte, cu posiblitatea de a utiliza orice tip de armament, industria media,robotul poate fi dotat cu un set de lumini/reflectoare sau/si cu o camera de luat vederi, fiind capabil sa urmareasca un anumit obiect sau actor. Si aici se pot aduce imbunatatiri,un scenariu fiind detectarea numarului de inmatriculare,in cazul unei urmariri, si pozitionarea luminilor pe vehicului in miscare, paza si protectia bunurilor , a incaperilor ,spatiilor deschise se poate realiza cu usurinta. Pentru "partea savanta" ne-am folosit de OpenCV, precum si driverul pentru controlarea motoarelor lego. Exista multe posibilitati de extindere a algoritmului de urmarire deoarece acesta este implementat folosind limbaj C++.
 932  Chirnogea Cristina
932  Friciu Daniel
 932  Cioclea Doru

 

2008-2009 edition

Nr Crt Nume Denumire proiect  
1 Roxana Chelemen Autopilot

Proiectul nostru doreşte rezolvarea intersectiilor dirijate prin semne de circulatie (de prioritate). Scopul proiectului este ca robotul să se descurce in cadrul unei intersecţii cu semne de prioritate (exclus semafoare). Robotul va ?cunoaste� 3 semne de baza in dirijarea intersectiilor: ?drum cu prioritate�, ?cedeaza trecerea�, ?stop�. Ne-am gândit să avem trei intersecţii, astfel robotul va trebui să se descurce in cele trei cazuri diferite: in cadrul unei intresecţii va trebui să oprească la STOP, apoi să acorde CEDEAZĂ TRECEREA (in acest caz ne-am gândit să incetinească şi apoi să-şi continue drumul; trebuie specificat faptul că robotul va fi singur în cadrul intresecţiei, nu vor fi alte �maşini�). În cea de a 3-a intersecţie robotul va avea semnul: DRUM CU PRIORITATE, deci îşi va continua drumul fără să încetinească. La fiecare intersecţie robotul va prelua imagini prin intermediul unei camere web şi le va analiza pentru a şti care semn se află în faţa sa şi astfel, ce acţiune să facă.

2 Mihai Chiorean
3 Florina Muntenescu
4 Moldovan Andrei Bereeeeee

Acest robot face parte din familia de roboţi meniţi să ne uşureze viaţa de zi cu zi. Deşi ideea din spatele acestui proiect este una amuzantă ( servirea unei doze de bere ), aceasta este doar o particularizare a scopului general al robotului:  gasirea unui obiect, ridicarea şi depozitarea acestuia într-un loc marcat. Platforma pe care este construit robotul este oferită de IRobot Create. Această platforma oferă un excelent punct de pornire, fiind echipată cu motoare puternice, doi senzori de presiune, mulţi senzori interni ( printre care si un wheel encoder ) şi o interfaţă de comunicare bine documentată şi uşor de folosit. Puterea de procesare a informaţiilor vine de la un mini-laptop montat pe robot. De asemenea, folosirea unui laptop ne permite şi ataşarea unui număr nelimitat de senzori auxiliari, BeerBot fiind echipat cu o cameră de filmat ( web-cam ) şi un senzor de ultrasunete. Pentru ridicarea obiectului dorit, robotul este dotat cu un braţ robotic proiectat de LynxMotion.

5 Stirb Florin Simion
6 Vasiliniuc Mircea
7 Apostol Bogdan Rezolvare intersectie

Proiectul nostru are la bază ideea unui robot capabil să se descurce în traficul de toate zilele prin detectarea unei intersecţii si a semnelor de circulaţie prezente. Robotul îşi menţine poziţia pe stradă cu ajutorul unor senzori care calculează distanţa până la marginea dreaptă a drumului.  Detectarea unei intersecţii se face atunci când robotul trece peste o linie transversală de culoare albă ce simbolizează oprire. Cu ajutorul unei camere capabile să recunoască culori, aici robotul va citi semnul de circulaţie de pe marginea dreaptă a drumului, după care îşi va continua drumul indicat de acel semn. Astfel el va parcurge intersecţia ori virând la dreapta ori la stânga sau va merge inainte.

8 Badarinza Ioan
9 Vunvulea Radu
10 Coman Andrei Urmarire masini

Robotul echipei noastre imită comportamentul unei maşini aflate în trafic. În cazul unor ambuteiaje, sau pe drumuri naţionale sau autostrăzi, maşina poate merge de la sine, deoarece îşi ajusteaza în mod automat viteza în funcţie de evenimentele din jurul ei, chiar şi în condiţii de vizibilitate redusă. În plus, această maşina va fi capabilă să urmărească o alta având o anumită particularitate, ca de exemplu o culoare specificată.  Laptopul asigură procesarea datelor şi trimiterea comenzilor către robot. Sonarele au ca scop păstrarea unei distanţe constante faţă de partea dreaptă a drumului şi respectiv faţă de obstacolele ce pot apărea în faţă. Imaginile transmise de către camera web sunt procesate şi, folosindu-se un algoritm, se determină poziţia maşinii ce trebuie urmărită, iar apoi robotul este ghidat în direcţia corespunzătoare.

11 Merean Ovidiu
12 Harasim Catalina
13 Bokor Noemi Good morning robot

Scopul proiectului: O dimineaţă relaxantă pentru utilizator. Roboţelul Lego se va ocupa de prepararea cafelei, înainte de a da alarma de trezire, întâmpinând astfel utilizatorul cu o cafea bună şi caldă. Modul de realizare: Povestea începe cu un mic roboţel construit cu mare grijă din multe piese lego. Prima etapă era distractiva, dar până la construirea roboţelului ideal a fost nevoie de muncă, răbdare şi îndelungi căutări după piese mici şi negre, ce apăreau în planul de lucru, dar a căror existenţă a fost pusă la îndoială. În curând aveam pe capul nostru un roboţel neascultator ce răsturna tot în calea lui, în special paharele cu cafea (ce se aflau spre ghinionul nostru lângă laptop-uri)! Lucrând în echipă pentru a-i instaura un �simţ al disciplinei� am scris un program într-un limbaj creat pentru a fi înţeles de roboţelul nostru, NXC � �Not eXactly C�. Am stabilit că �actiunea� va avea loc pe o suprafaţă plană albă marcată cu o linie neagră - traseul robotelului (line-following) - de la maşina de făcut cafea  la �drop off point�, unde va da un semnal sonor (o alarmă de trezire cât mai placută). În momentul de faţă roboţelul Lego a devenit un mic chelner ce porneşte cafetiera şi serveşte cafeaua în momentul în care este gata, iar noi am ajuns la stadiul de a degusta cafeaua facută de micul nostru roboţel....hmmm... deocamdată nu va recomandam să încercaţi, deoarce nu s-au strans multi bani la "cheta" pentru cumpararea cafetierei, dar vom remedia problema cu o cafea cât mai bună!

14 Cristea Emilia
15 Kocsis Arianne
16 Marin Paul
17 Hiticas Nicolae Capcana soareci

Cu ajutor masinariei lego pe care am creat-o dorim sa prindem cat mai multi soareci in capcana. Am folosit senzorul infra-rosu cu care aflam daca soricelul se afla pe capcana langa momeala astfel se declanseaza capcana , primul motor este folosit pentru a actiona platforma superioara a capcanei, aceasta va lovi  soricelul si il va prinde strans intre aceasta si platforma inferioara care este actionata apoi de a doilea motor glisand de sub picioarele soricelului spre interior, astfel soricelul va cadea intr-un compartiment plin cu otrava. Cele doua platforme vor revenii la locul lor si astfel capcana este gata pentru inca o victima.

18 Kelemen Stelian
19 Moalfa Mihai
20 Dogaru Dragos       Curatat zapada

Proiectul nostru urmăreşte curăţirea unei suprafeţe plate de o dimensiune fixă (aproximativ 2X2 metri) folosind �ROBOTINO� căruia ii vom ataşa o lamă tip excavator confecţionată din carton. Robotul va fi în permanenţă conectat wireless la unul din laptopurile noastre, algoritmica executându-se pe acestea trimiţând înapoi comenzi robotului. Din gama de senzori ai robotului vom folosi doar camera web care va trimite imagini algoritmului de procesare (aprox. 1 frame pe secundă) orientarea făcându-se dupa culori astfel: �Deşeurile� puse pe suprafaţa plata spre a fi curăţate vor fi de o culoare deschisă spre alb, iar locul destinat depozitării lor va fi marcat de culoarea roşie. Robotul întai se indreaptă spre deşeurile de culoare albă şi va face asta un timp determinat după care se va roti căutând culoarea roşie spre care se va îndrepta cu obiectele prinse in lamă. Apoi se va roti din nou căutând culoarea alba a  deşeurilor si aşa mai departe, algoritmul repetându-se până când suprafaţa devine curată. Limbajele folosite pentru logica algoritmului sunt C++, C# si Java.

21 Ilea Marius
22 Pirv Mircea
23 Oltean Florin-Ioan Colectare obiecte

Scopul proiectului este colectarea gunoiului din coşurile de gunoi dintr-o încăpere. Am folosit: un brick Lego NXT, 3 motoare, senzor de busolă, senzor de distanţă şi cameră web. Robotul funcţionează în două etape: etapa în care este setat şi etapa în care strânge coşurile. In etapa de setare robotul este plasat în punctul de pornire şi este poziţionat cu faţa spre primul coş care trebuie colectat. Acelaşi lucru este făcut lângă fiecare coş, robotul fiind poziţionat cu faţa spre următorul cos. In etapa a doua robotul foloseşte direcţiile memorate în etapa de setare pentru a se deplasa aproximativ în direcţia coşurilor. Pentru precizie foloseşte în plus camera web şi senzorul de distanţă.

24 Oprita Dan-Traian
25 Oltean Bogdan
26 Giurgiu Adrian
27 Iova Oana Tanc autonom

Robotul realizat de echipa noastră reprezintă un model la scară redusă a unui tanc, ce poate funcţiona autonom în orice condiţii, principala misiune a acestuia fiind aceea de a detecta inamicii pe câmpul de luptă şi de a-i anihila. Prototipul poate recunoaşte ţintele după culoare şi mărime. Robotul este un LEGO NXT care dispune de un sistem ingenios de tragere, senzor cu ultrasunete, cameră video şi un sistem de iluminare a ţintei. Sistemul de tragere constă într-o bandă elastică de care este legată o piesă lego, întinsă la maxim de către o şenilă si apoi eliberată. Piesa lego legată de banda elastică loveşte o bilă care reprezintă proiectilul, care este propulsată spre ţintă. Sonarul este folosit pentru orientare în teren şi ocolirea obstacolelor iar camera şi sistemul de iluminat ajută la identificarea corectă a ţintelor.

28 Marian Zsuzsanna
29 Turcas Radu
30 Danci Robert Harta

The Explorer a fost construit şi programat pentru a explora o încăpere închisă, necunoscută şi pentru a realiza harta respectivei încăperi. Robotul este dotat cu un senzor de ultrasunete capabil să măsoare distanţe între 0 şi 255 cm cu o precizie de +/-3 cm. Senzorul ultrasonic se foloseşte de acelaşi principiu ca şi liliecii: măsoară distanţa, calculând timpul necesar unei unde să lovească un obiect şi să se întoarcă înapoi � asemenea unui ecou. Senzorul este plasat în partea superioară a robotului şi îi este ataşat un motoraş cu ajutorul căruia se pot realiza rotaţii de pâna la -/+ 180°, necesare în procesul de explorare. Robotul caută pentru început peretele cel mai apropiat, se aliniază paralel cu el, apoi îşi începe drumul în jurul pereţilor încăperii, construind totodată şi harta. El se opreşte atunci când ajunge din nou în punctul de plecare, anunţând sonor sfârşitul operaţiunii. Harta construită este prezentată sub forma unui fişier text.

31 Cimpian Radu
32 Ciobatariu Tudor
33 Iaru Sorin
34 Axentea Ada Parcare  automata

�LEGO Parking Assistant� este un proiect menit să ajute conducătorii auto în trafic în situaţii de zi cu zi, şi anume în momentul in care aceştia doresc sa efectueze manevre de parcare. Astfel, echipa formată din Axentea Ada şi Bâja Ioana au folosit un robot LEGO NXT, care, construit sub forma unei maşini în miniatură, efectuează parcări. Robotul este echipat cu un senzor de ultrasunet, folosit pentru măsurarea distanţelor de la robot la cel mai apropiat obiect. Modul în care a fost gândită aplicaţia este următorul: robotul rulează în zona de parcare verificând continuu distanţa laterală in partea dreaptă si distanta in fata. Daca in fata masinii apare un obstacol, masina se opreste pentru a evita un ?accident�. În momentul găsirii unui loc adecvat parcării, robotul va efectua manevrele necesare parcării laterale sau perpendiculare cu spatele, in functie de locul disponibil.

35 Baja Ioana
36 Sipos Codruta Parcare automata

Scopul acestui proiect este conceperea unui sistem care permite parcarea automată a unui automobil. Pentru a demonstra conceptul am folosit un robot educaţional numit IntelliBrainBot. Acesta poate fi uşor programat direct într-un limbaj de nivel înalt, şi anume Java, având deja implementat un set minim de operaţii. Interacţiunea dintre robot şi mediu are loc prin intermediul senzorilor � sonar şi infraroşu pentru distanţă, camera video, infraroşu pentru detecţie de culoare, receptor infraroşu de sine stătător, etc. Deşi permite conectarea unei multitudini de senzori am încercat să reducem numărul acestora la mimim, ceea ce reduce şi consumul de energie. Principiul de funcţionare a acestui sistem este următorul: se caută un loc de parcare (folosind senzorii infraroşu pentru distanţă), se determină dacă spaţiul este suficient de mare (folosind senzorii infraroşu pentru distanţă si sonarul), se determină tipul parcării şi, în final, se realizează parcarea. Tipurile de parcare pe care sistemul ar trebui să le recunoască sunt reprezentate schematic astfel: |_|, |___|, \_\, \___/. Totuşi acest sistem este doar o demostraţie de concept iar folosirea într-un mediu real necesită o abordare mai complexă şi resurse tehnologice avansate.

37 Florescu Smaranda
38 Ciurdarean Adrian
39 Muranyi Monica Parcare automata

Scopul acestui proiect este de a demonstra că încă mai este loc de multe alte îmbunătăţiri la maşinile auto din ziua de azi. Aceste îmbunătăţiri ii oferă conducătorului auto mult sprijin si confort în a-şi conduce maşina. Marile branduri auto au început deja să aducă multe îmbunătăţiri, precum: senzori de parcare, mişcare automată a ştergătoarele în funcţie de cantitatea de apă, pilot automat si multe altele. Pentru proiectul nostru am ales sa lucrăm cu robotul LEGO NXT şi ca mediu de dezvoltare am ales ROBOTC. Echipa fiind formată din 4 am decis ca 2 persoane să lucreze la construirea robotului, iar celelalte 2 la programarea lui. Pe parcurs au apărut dificultăţi, precum: lipsă piese, centrarea roţilor (fiind format din foarte multe piese, nu aveau stabilitate), etc. Într-un final, am remediat toate �defecţiunile� si am reuşit să construim o maşină robot care să parcheze automat.

40 Minica Gheorghe
41 Mladin Andrei
42 Holhos Ionut
43 Berbecut Radu Urcatul scarilor

Realizarea unui robot capabil să depăşească obstacole de până la 10 centimetri înălţime folosind o metodă neconvenţională. Robotul este construit din piese Lego şi un brick NXT. Robotul este alcătuit din 2 suporturi mobile conectate printr-un motor. Prima parte este folosită pentru tracţiune şi susţinere iar a doua este folosită pentru poziţionare pe obstacol şi tracţiune după plasarea sa peste obstacol. Am folosit 2 perechi de şenile şi un sensor de presiune pentru detectarea obstacolului.

44 Caragata Cosmin
45 Govoreanu Iulian
46 Vladoiu Catalin Harta camera

Scopul proiectului este de a construi o reprezentare 2D a unui mediu interior, pe suprafaţă fără denivelări (cameră, etaj etc.), precum şi a obiectelor din acest mediu. Pentru prezentare se va folosi un mediu de simulare. Harta se va construi în timp real prin comunicare wireless între robot şi un laptop. Modul de realizare a hărţii, pe scurt, se împarte în mai mulţi paşi: scanare, estimarea poziţiei robotului, extinderea hărţii, rafinarea hărţii şi deplasarea robotului. Scanarea se face folosind un IRobot şi un senzor SRF08 cu ultrasunete. Estimarea poziţiei presupune calcularea unei erori în suprapunerea segmentelor recent citite cu celelalte segmente din hartă. Extinderea constă în modificarea segmentelor (adăugare de puncte, lipire de segmente, ştergere etc.). Punctele spre care robotul se deplasează în plan sunt stabilite din scanări şi formează un graf neorientat, util în special când deplasarea robotului nu se poate face direct. Robotul va fi autonom.

47 Marincas Andrei
48 Andreica Beniamin
49 Saplacan Flavia
50 Chertes Vlad Object filter

Scopul acestui proiect este acela de a elimina toate obiectele de culoare roşie, cu ajutorul unui iRobot si al unui LynxArm, din perimetrul pe care iRobot-ul îl parcurge (în zig-zag). Ideea de la care am pornit a fost aceea de object-filter si anume, să �elimine� (să colecteze) anumite obiecte care nu sunt dorite în încăpere. În proiectul nostru, acestea sunt reprezentate de către obiectele de culoare roşie. Robotul nostru se va deplasa în zig-zag pentru a putea acoperi întreaga suprafaţă a �camerei�. Când robotul se află la o anumită distanţă de obiectul pe care dorim să-l �eliminăm� (acest lucru se va determina cu ajutorul procesării imaginilor captate de către web-cam�ul ataşat robotului), se va activa braţul LyxnArm (ataşat, de asemenea, robotului) iar acesta va prinde obiectul şi-l va depozita într-un coşuleţ.

51 Coste Ada Mihaela
52 Marcu Marian
53 Holhos Liviu
54 Barabas Attila Parcare automata

Scopul proiectului este parcarea automatǎ. Robotul Lego Nxt Mindstorms este programat cu BricxCC (Bricx Command Center). Pe robot sunt ataşate diferiti senzori: un senzor de ultrasunete şi unu bumper (de atingere). Robotul verificǎ cu ajutorul senzorului de ultrasunete distanţa la care se aflǎ de zid sau de cutie şi decide pe care metodǎ de parcare s-o aplice. Dacǎ distanţa este mai mare decât 10 cm şi mai micǎ decât 40 cm, atunci procedura de parcare perpendicularǎ va fi aplicatǎ, iar dacǎ distanţa este mai micǎ decât 30 cm şi mai mare decât 10, robotul va parca paralel pe lângǎ zid sau cutie. Când senzorul de atingere trimite semnalul cǎ robotul s-a lovit de ceva, robotul va merge înapoi şi va vira la stânga, apoi îşi va continua drumul. Procedurile sunt fǎcute folosind timere, adicǎ robotul executǎ o comandǎ pentru câteva milisecunde şi apoi va executa o altǎ comandǎ pentru alte milisecunde. Metoda asta nu este foarte eficientǎ, dar funcţioneazǎ când condiţiile sunt optime.

55 Bende Istvan
56 Chis Alexandru Intersectie semaforizata

H.E.L.P.eR a fost creeat pentru a se putea ghida in mod autonom într-un oraş, reuşind să urmeze drumul indicat, să analizeze şi să respecte indicatoarele rutiere folosite pentru direcţionarea traficului în intersecţii.  H.E.L.P.eR respectă indicatoarele rutiere în ordinea priorităţii lor: la momentul ajungerii în intersecţie acesta verifică dacă există semafoare, în caz afirmativ respectă culoarea semaforului,iar în caz contrar analizează şi respectă semnul de circulaţie prezent. În cazul în care avem parte de semne rutiere care indică pierderea priorităţii cum ar fi �STOP� sau �Cedează trecerea�  H.E.L.P.eR acordă prioritate vehiculelor de pe drumul prioritar cât şi aplică regula priorităţii de dreapta pentru vehiculele aflate pe drumuri cu rang de prioritate egal cu al celui pe care se află el.

57 Arghir Eliza Rebeca
58 Dorgo Cosmina
59 Dobocan Calin